Taşeron Doktor ve Hemşire Şirketleri Olacak

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol,Kamu Hastane Birliği sistemini yorumladı: “Sistem rayına oturuncaya kadar hastaneler karmaşa yaşayacak. Beş, on yıl sonra temizlik firmaları gibi doktor ve hemşire şirketleri kurulacak”


TAŞERON DOKTOR HEMŞİRE ŞİRKETLERİ OLACAK

İzmir’deki Kamu Hastane Birliği atamalarıyla hastanelerin bir çoğunun yöneticilerinin değiştini belirten Doğruyol, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan sistemin özünde hastanelerin özelleştirilmesinin yattığını savundu. Hastanelerin asıl görevlerinin vatandaşa ücretsiz sağlık hizmeti vermek olduğunu belirten Doğruyol, “Kamu Hastane Birliği sisteminde hastaneler kar zarar hesabına göre çalışacak. Amaç hastalara hizmet üretmekten öte hastanelerden rant elde etmektir. Kamu Hastane Birliği yöneticileri zarar eden hastaneleri kapatabilecek. Beş bilemediniz 10 yıl sonra hastanelerde hizmet satın alma yöntemiyle çalışan temizlik ve güvenlik şirketlerinin mantığıyla çalışan doktor ve hemşire çalışantıran şirketler türeyecek” dedi.
 
8300 SÖZLEŞMELİ PERSONEL NE OLACAK?
Sağlıkta şu an 8 bin 300 sözleşmeli personel çalıştığını belirten Doğruyol, “Bugün iktidar AKP’dir. Yarın CHP veya MHP olabilir. İktidar değiştiğinde 8 bin 300 sözleşmeli personel ne olacak. Belediye başkanlığını, milletvekilliğini kazanamayan kişiler bu kadrolarda göreve başlayacaklar. Bu sağlık sisteminin adaletli ve sağlıklı yürütülebilmesi için bu soruna acilen çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştu

Yorumlar