Mustafa Armağan:"Atatürk Latife Hanım'la yatağa sokulamıyorsa padişahlarda korunmalı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili çıkışı sonrası yaşanan tartışmalara Zaman gazetesinin tarihçi yazarı Mustafa Armağan da katıldı.

ATATÜRK NİYE YATAKTA GÖSTERİLMİYOR?

Tarihçi Mustafa Armağan, "Nasıl Atatürk, eşi Latife hanımla yatakta gösterilemiyorsa, aynı şekilde padişahların da bu manada korunması" gerektiğini söyledi.
Araştırmacı yazar Mustafa Armağan, Başbakan Erdoğan'ın diziye yönelik sert eleştirilerini Kanuni'nin oğlu Şehzade Mustafa'nın Bursa Muradiye Külliyeleri'ndeki mezarı başında değerlendirdi.



Armağan, diziye çeki düzen verilmesinin şart olduğuna dikkati çekerek, "Hanedanla ilgili herkes aklına estiği gibi film yaparsa, tarihi istediği gibi mıncıklarsa, 'ben şöyle göstermek istiyorum' derse işin içinden çıkamayız. Hanedanın yaşayan mensupları hukuki yollara başvurmalı. Bu işin hukuki çerçevesi çizilmeli. Atatürk Koruma Kanunu çıkartıldı. Nasıl Atatürk, eşi Latife hanımla yatakta gösterilemiyorsa, aynı şekilde padişahların da bu manada korunması lazım. Onları isteyen istediği şekilde gösteremez." dedi

Yorumlar